2013. november 27., szerda

2013.11.27. Marha erőleves, tökfőzelék, lecsós sertésmáj.

Dolgom van. Mindjárt indulok a szokásos féléves felülvizsgálatra, de előtte a kötelesség, amit magam vállaltam. Tudjátok, a kajákról kell írnom. A vizsgálatra visszatérve, ez egy jó félnapos program. Akár hideg élelmet is csomagolhatok magamnak, mert hosszú várakozásra számíthatok. Mivel mindjárt indulnom kell gyors leszek.


A leves, a lehető legegyszerűbb csontleves, cérnametélttel. Erről még nem írtam receptet, és valószínű ki is hagyom, mert ezt még egy nagyon kezdő is el tudja készíteni.
A tökfőzelék, kicsit már macerásabb, de megéri. Én ugyan huszonéves koromban szerettem meg, de az akkori pálfordulásom, rögtön imádattá alakult. Kedvenc főzelékem lett. Mivel ma nem tudom megkóstolni, így gyorsan idehozom azt a módszert, ahogy saját konyhánkban készítjük. Mivel nincs fotóm a mai adagról, így egy régebbivel pótoltam. A receptért kattints ide
Linket nem tudok produkálni a lecsós sertésmájról, mert mi a csirkemájat kultiváljuk itthon. Vagyis a baromfit. Éppen azt, amit akciósan meg lehet venni. a fagyasztott csirkemájnál nincs olcsóbb erre a célra, és lecsós májnak nagyon finom. A sertésmáj is jó, de mi az omlósabb, puhább, szaftosabb ételeket szeretjük, és ahhoz a csibe a jó. Arról viszont írtam már receptet, így ha nem haragszotok, idehozom. Itt láthatod.
A kaja koronája ma is a desszert, ami egy puncs szelet formájában érkezett. Bár hallottam már pletykát arról, hogy a cukrászatban a maradékot használják ennek a sütinek az elkészítésére, ezt az álláspontot nem feltétlen osztom. teljesen mindegy, hogyan készítik, mert a végeredmény egy igen finom süti.
Most pedig rohanok az orvoshoz. Délután valamikor ismét itt leszek! Addig is jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése