2013. november 21., csütörtök

2013.11.21. Zöldbab leves, rántott hal, csirkemell sajtmártással

Mivel több mint egy éve firkálom le véleményemet a napi menzáról, eszembe jutott, hogy leszoktam a statisztikáról. Tegnap, véletlenül vettem észre, hogy több mint 10000 látogatóm volt a menzai kosztról szóló blogoldalamon február óta. Az összes oldalamon pedig átléptem a 130000 olvasót. Elhatároztam, hogy Karácsony környékén, amikor évforduló lesz blogom történetében, készítek egy átfogó statisztikát. Lesz miről írnom. Egyre ismertebbek lesznek oldalaim, sűrűn kapok elismerést, díjakat, amiket NEKTEK, olvasóimnak köszönhetek. De most még nincs Karácsony, így jöjjön a mai ebéd.

Zöldbablevessel kezdek, ami csipetkével van dúsítva. Érdekes, hogy én is betartom, még a fotózásnál is a sorrendet. A levessel kezdek, majd jön a főétel, a végén a desszert, vagy savanyúság, esetleg a gyümölcs. Természetesen, mindegyikből egy kanállal, vagy villával kóstolok is. Másképpen, nem tudok véleményt írni róla. Ma minden ételről jó a véleményem. A levesről is, ami kellően fűszeres, pikánsan savanykás, enyhén babéros, egyszóval finom. Tudom, van akinek nem ízlik annyira mint nekem, de nem vagyunk egyformák. A múltkor is felhívta valaki a figyelmemet, hogy eltúlozták a habarást a levesben, de úgy tűnik különbözőek az ízléseink. Egyébként, ha a leves sűrűnek tűnik, könnyen lehet hígítani rajta. 
Ma én halat eszek. Rántott tengeri halfilét, amit kinéztem én is, mert láttam akcióban valamelyik áruházban. elmaradt, de most kárpótoltak. Ha Gergő itthon lenne, biztosan reklamálna a tartár mennyisége miatt, de Ő úgy szereti, ha bőven meg van öntözve a halacska. A tartárral különösen finom a halacska, de ma nem fog úszni benne. Hacsak, nem dobok össze magamnak egy kevés pót-tartárt.
Áron fiamnak marad a natúr csirkemell ami ma sajtszósszal jött, és tört krumplival. A szószból vettem mintát, és semmi baj nincs vele. Lehet, hogy én egy kevés kaprot is tettem volna a szószba, de nem én főztem. Nem is merném vállalni ekkora mennyiségben, mert láttam, tapasztaltam, hogy komoly fizikai igénybevételnek is ki vannak téve a szakácsok. Ez a dolguk, jól teszik. Mivel ma reggel kivételesen a "főnök" kézbesítette a kaját, megint kérte, hogy bármilyen apró probléma is van, jelezzem, jelezzük. Én azt tudom vállalni, ha véletlenül valamilyen észrevételetek lenne az ételek kapcsán, továbbítom az éterem vezetésének. Eddig is megtettem.
A savanyúságról, nem fogok véleményt írni, mert a vegyes vágott savanyúság, valószínű az ismert 5 literes üvegből lett adagolva. Valamelyik konzervgyár terméke, a jól bevált receptúra alapján. Ugyanezzel az ízzel ettem ezelőtt 30 évvel is ezt a fajta savanyúságot.
Most pedig mindenkinek jó étvágyat kívánok, én pedig nekikezdek a hétvégén készített fotók feldolgozásának. Van bőven!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése