2013. november 19., kedd

2013.11.19. Almaleves, sertéssült pikáns raguval, rakott karfiol

Biztosan megbocsájtjátok, hogy ma kicsit rövidebb leszek, mert jeles nap van. Minden Erzsébetnek boldog névnapot kívánok, de a hozzám legközelebb álló, szintén ma ünnepel, így én is készülődök egy meglepivel. Holnap megtudjátok mit csináltam, de annyit elárulok, hogy előreláthatólag különlegeset, finomat. Napok óta töröm a fejemet, és úgy érzem jót találtam ki.

A mai ebédünkkel sincs gond, és nekem szinte semmit nem kellett dolgoznom érte, hacsak a fotók nem számítanak bele a munkába. Tegnap vettem az akciós tányéralátéteket, így mától időnként ezek is szerepelnek a képeimen.
Az almaleves egyszerűen, finoman, óriási fahéjillattal érkezett. Kis karácsonyi előzetes, mármint az illat. Nem igényel különösebb leírást, illik a két főétel elé.
Ma kivételesen, és a héten többször is megrendeltem mind a kétféle ételt, legfeljebb kisorsoljuk Áron fiammal, ki, melyiket eszi. Nem így lesz. Én megvárom, melyiket válassza, mert én mindenevő vagyok.
Valószínű, nem én fogom megenni a sertéssültet, ami ma pikáns raguval érkezett. Nem végeztem laboratóriumi vizsgálatot egyik étel kapcsán sem, de mindkettő finom. A sertéssült, enyhén paradicsomos raguval lett tálalva, ami biztosan ízleni fog Áronnak. Ehhez jár savanyúság is, amit viszont biztosan én fogok megenni.
Mint ahogy valószínű a rakott karfiollal is így lesz, hiszen én szeretem, Áron nem. A megszokott módon készítették a karfiolt nagy tepsiben, később méretre kockázva. Így, közel egyforma adag jár mindenkinek. Ezt jóval a tálalás előtt meg szokták csinálni, és biztos ma is így történt, mert hűlten könnyebb szeletelni. Nálunk, azért nem ilyen szép a tálalás, mert nincs időnk kivárni. Az éhség nagy úr!
Mint említettem, a sertéssült mellé jár ma savanyúság is, ami leginkább arra a hordós savanyúságra emlékeztet, amit Anyósom szokott csinálni. Neki is boldog névnapot! Darabos, vegyes savanyú, azokból a zöldségfélékből, amik éppen szezonjellegűek, és rendelkezésre állnak. Karfiol, kisdinnye, uborka, zöldparadicsom darabok lelhetők fel benne, egész jó fűszerezéssel.
A lényeg, hogy ma is jól fogunk lakni, és most megyek dolgomra. Nektek is jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése