2013. november 18., hétfő

2013.11.18. Lebbencsleves, hentes tokány, finomfőzelék, krémes

Elvoltam a hétvégén. A múlt heti Kolbászszínház fotóit feldolgoztam (200db) írtam élményeimről, és tegnap is közel 150 képet csináltam. Feleségem, öntudatos háziasszonyként készül a holnap esedékes névnapra. Neki állt sütni. Én meg dokumentáltam a négyféle sütit, és közben morfondíroztunk.
Velem ellentétben, nejem szívesen főz receptekből. A sütiket, mondjuk úgy is kell. Ki kell mérni pontosan a hozzávalókat, ilyenkor nincs helye a kísérletezésnek. A baj legtöbbször a receptekkel van. Én, ha receptet írok, kínosan ügyelek a pontos mennyiségekre, és a leírásra. Tudomásul kell venni, hogy gyakorlatlanoknak is szólnak a receptek, és egy hozzávaló kihagyása elronthatja az egész sütit. Szerencsére Párom figyel. Saját receptjeimmel is előfordult már, hogy másolták. Ilyenkor előfordul, hogy az illető úgy változtat a recepten, hogy valamelyik hozzávalóhoz odacsap 2 dekát. Így máris más a recept, és nem mondhatom, hogy másolta. Arra nem gondol, hogy ezzel az egész ételt elronthatja, különösen, ha sütiről van szó. A lényeg, hogy minden nehézség ellenére négyféle sütit készített tegnap a Drága, és megnyugodhat. Holnap lesz mivel megkínálni a köszöntőket. Én kezdem reggel!

Ma reggel viszont a kajákról írok, amik már meg is érkeztek, és meg is kóstoltam őket.
A lebbencslevesből csak keveset, mert még mindig el vagyok telve a múlt hétvégi élményekkel, amiket a kolbászok kóstolásában szereztem. Meg is írtam az összefoglalót, és mivel nem kerül semmibe, idehozom a linket. A lebbencslevesről, még úgysem írtam receptet. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan lehet desszert a kolbász, olvassátok el írásomat: Kattints ide!
A hentestokány, ma nem kerül asztalunkra, mert számomra is érthetetlen módon, abból rendeltem, amit nem szeretek annyira. A hentestokányt, és általában minden tokányt szeretem. A mai, abban különbözik más tokányoktól, hogy szalonna, és csemege uborka csíkok is leledzenek benne. Máshol! Nálunk nem de már írtam receptet a tokányokról, amolyan összefoglalót, így azt is megnézhetitek. Itt
Eszembe jutott, hogy a múltkor írtam a finomfőzelékről is, bár soha nem tartozott kedvenceim közé. Valószínűleg, az iskolai menza, és katonaéveim emléke szülte az ellenszenvet, ami ez étel kapcsán folyamatosan bennem van. Az egyik legkönnyebben elkészíthető étel, mert csak fagyasztott zöldségkeverék kell hozzá, amit rövid ideig kell főzni, majd berántani, vagy behabarni. Feltétként, pedig lehet tenni rá, szinte bármit. Ma sült lecsókolbásszal érkezett, és mivel megkóstoltam, elég pozitív véleménnyel vagyok róla. Na nem leszek imádója, de ma jó szívvel eszem meg. Itt a recept is.
Már csak a desszert maradt. Nekem van miből válogatni, mert a tegnap készített sütik, egyenlőre hűsölnek, és bármikor csipegethetnék belőlük, de a krémes, ami ma érkezett hidegen hagy. Valahogy nem kívánom. Ne féljetek, el fog fogyni, de majd csak valamikor vacsora környékén. A tegnapi süti kóstolással elteltem. Nem lennék igazi gasztroblogger, ha nem írnám meg a tegnapi sütis nap összefoglalóját, így hamarosan az is meg fog történni. A mai napot, a képek feldolgozására szánom. 
Ja! Megint nyertem receptjeimmel! És továbbra is szerény vagyok!
Szép napot, és jó étvágyat! Nekem már mindkettő megvan!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése