2013. november 15., péntek

2013.11.15. Tárkonyos szárnyas - raguleves, krumplis tészta, mákos nudli.

Tegnap este, szorgosan töltöttem magamba az átlagost jelentősen meghaladó mennyiségű import fagyálló oldószert. Mielőtt elkezdenétek szörnyülködni, megmagyarázom. Láttatok már eljegesedett pálinkát? Na ugye! A pálinka tehát fagyálló. Mivel a szilva Szatmár környékéről, az áfonya pedig Székelyudvarhelyről származik, import. A fagyálló, és az import megmagyarázva. Mivel pedig a szesz közismerten kitűnő oldószer, jelentős mennyiség elfogyasztása után, látványosan megoldódik az ember nyelve. Ez történt tegnap este a gyulai kolbász színház rendezvényén is, ahol nejemmel együtt részt vehettünk, megkóstolhattuk az ott felkínált finomságokat. Köszönet érte! Hamarosan írni is fogok róla, mert a friss élmények erre késztetnek. Meg az ízek, amik semmihez nem foghatóak. Most, hogy mindenkinek felcsigáztam az érdeklődését, térjünk vissza a hétköznapokhoz, és a mindennapi ebédünkhöz.

Mivel péntek van, a megszokott hármas érkezett. A tartalmas leves, a választható tésztaétel, és gyümölcs. Ez így van már évek óta, és több étterem követi ezt a szokást.
Levesként tárkonyos, szárnyas - ragulevest főztek hajnalban. Tegnap este gyorsan írtam egy receptet arról, én hogyan készítettem a tárkonyos ragulevest, de én csirkére írtam a receptet. Semmi baj, alkalmazhatjátok más szárnyasra is, például pulykára is. Ma úgy tűnik, pulykahúsból készült a leves. Nem is ragozom tovább, idehozom a linket. Itt megnézhető a tárkonyos raguleves receptje.
A krumplis tészta, amit magyarul grenadírmarsnak nevezünk, egyik kedvenc tésztaételem. Nem is tudom miért, talán az egyszerűsége okán. Szerintem, a paprikás krumpli után, ezt tanultam meg először elkészíteni. Már csak azért is, mert ehhez is meg kell főzni a krumplit. Az igazi jó krumplis tészta, kicsit hagymás, borsos, paprikás főtt krumplival készül. Úgy, mint a mai. Ma fodros kockával keverték össze, de akár más tésztával is tehették volna. Biztosan jól fogok lakni vele, mert már meg is kóstoltam, és ízlett.
A mákos nudliból nem rendeltünk ma, így arról nem is írok. Mások asztalán meg fog jelenni, jó étvágyat kívánok hozzá!
Minden adag mellé jár egy mandarin is, így a mai vitaminellátásunk is biztosított. 
Biztosan megbocsájtjátok, hogy nem folytatom a mai kaja méltatását, de a tegnapi emlékektől nem tudok szabadulni, na meg a fagyálló is jelentős nyomokat hagyott bennem. Nem kellemetlen, hanem a felpörgetős fajta nyomokat, amiknek még mindig hatása alatt vagyok. Na meg, mivel a maradékot kötelező jelleggel el kellett hoznunk a többféle kolbászból, rá is vetem magam.
Nektek kellemes hétvégét, magamnak jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése