2013. november 13., szerda

2013.11.13. Vegyes zöldségleves, paradicsomos káposztafőzelék, rizses hús, citromos rolád.

Ma apró változás történt az eredeti elképzeléshez képest, de ez egyáltalán nem probléma. Az étlapon ott van, hogy a változtatás jogát fenntartjuk, és ma éltek is vele. Meg kell mondanom, én csak örülök neki, és gondolom mások is.

A változás a levesnél kezdődik, mert az étlapon írt kelbimbó leves helyett, vegyes zöldségleves érkezett, rengeteg beltartalommal. A megszokott csont alaplébe főtt sok zöldborsóval, sárgarépával, és eperlevél tésztával, igen finoman. Jól meg is lett szórva petrezselyem zölddel is, de nem eltúlzott mértékben. Én csak egy kis borsot tekertem rá, és el is pusztítottam a kitálalt szerény mennyiséget. Jobban esett, mint az eredetileg beharangozott kelbimbó!
Nem tudom Áron fiam mit fog szólni a mai főkajánkhoz, de nekem nagyon ízlik. Igaz, hogy picit cukrosabbnak tartom a paradicsomos káposztát mint szeretem, de így sincs vele semmi baj. Saját ízlésem, nem egyezik másokéval! Aggodalmamnak az oka, hogy fiam szereti a húsgombócot, és a paradicsomszószt. A káposztát nem, így most valószínű, komoly válogatás fog indulni ebédidőben. De az is lehet, hogy még mielőtt nekikezdene a fiatalember, megkönnyítem a dolgát. Furcsa az ízlése a kiscsávónak. Imádja a ketchupot, de a nyers paradicsomot nem eszi meg. A töltött káposztát is gondosan meghámozza. Fog ez változni az idők folyamán, és biztosan hamarosan ugyanolyan mindenevő lesz, mint én, meg a bátyja. Gergő fiam egyébként jobban hasonlít rám, mert imádja a különlegességeket. Áron, Édesanyjához hasonlóan, a konzervatív konyhát kedveli.
Visszatérve a paradicsomos káposztához, pénteken leírtam, én hogyan készíteném, így ide is teszem: Itt láthatjátok.
Szokás szerint egy főételt rendeltem, így ma a rizses húsból nem eszek. Most eszembe jutott Nejem legutóbbi nagyon finom rizses hús kísérlete, ami kitűnően sikerült. Török rizses húst, piláfot csinált. Isteni lett, így ha kíváncsiak vagytok, el is olvashatjátok hogyan készült: Így.
Újabb változás, az eredeti étlaphoz képest, hogy kaptunk sütit is. Egy nagyon finom, citromos roládot. Nejem egyik kedvenc sütije, így félreteszem neki. 
Ti viszont nyugodtan lakjatok jól, amihez jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése