2013. október 8., kedd

2013.10.08. zöldbab leves, sertéssült, lecsós raguval.

Ma nagyon egyszerű dolgom volt, mert két ételt kellett fotóznom, így összesen 9 képet csináltam. Az egyik étel fotója az archívumomból került elő, így teljes a mai menü.

Ez pedig a zöldbablevessel indul. Jól esett! Helyes a múlt idő, mert tényleg bekanalaztam a kitálalt mennyiség felét. A másik fele mindjárt jön, ha megírtam a beszámolót. Első a munka! A szokásos módon készítették, tejfölös habarással, pikánsan. Mivel régóta megérzem a megkóstolt ételekben lévő hozzávalók ízét, tudom, nem kellett sokat variálni vele. A főzőlébe  babér, só, kevés őrölt bors, cukor, mémi ecet került a tejfölös habarás előtt. Ételízesítő is van benne. Mindenből a szükséges mennyiség. Kevés őrölt pirospaprika is került hozzá, ami a színét biztosítja. 
A főétel, amit ma rendeltem, szintén nagyon finom. Különösen jól sikerült, a lecsós ragu, amit szintén megkóstoltam. A krumplipüré mellett sült hússzeleteken, finom, kellően sűrű mártással érkezett, ami nálunk nagyon bejön. Szeretjük a jó, szaftos ételeket. Ez márpedig olyan. Eszembe jutott, hogy reggel korán kezdtem régi receptjeim feltöltését az új "Csak a recept" oldalamra, és hihetetlen a látogatottsága. Minden feltöltött receptet, néhány másodperc múlva, többen megnéztek már. Elsősorban az USA-ban. Hazánk mellett, ott a legnépszerűbb ez az oldalam. Én meg minden nap, legalább 10 receptet fel is töltök rá. Egy darabig még lesz mit. 
A másik főétel is fel fog kerülni hamarosan, bár ma nem eszünk belőle. Mások asztalára viszont kerül ebből is. Nem tudom milyen tésztával csinálták a rakott húsos tésztát, de akár pennével, akár makarónival, biztosan nagyon finom lesz azoknak, akik ebből rendeltek. Mivel mi a szaftos husi mellett döntöttünk, mi sem járunk rosszul. 
Ma gyorsan végeztem az ismertetővel, de ha kíváncsiak vagytok új oldalamra, megnézhetitek, mert idehozom az elérhetőségét. Itt csak a recept van, semmi körítés, mint az nálam megszokott.
Itt találjátok meg
A mai ebédhez pedig jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése