2013. október 7., hétfő

2013.10. 07. Magyaros zöldségleves, debreceni tokány, lencsefőzelék kolbásszal, sajtos rúd.

Mozgalmas hétvége áll mögöttünk, de új hét kezdődött, új feladatokkal. Első feladatomon már túl is vagyok, mert a hétfőt az érkező ételek fotózásával kezdtem. Ez így van már lassan egy éve. Szívesen csinálom, mint mindig. Bevallom, sokat segített ez az önkéntes munka az ételek fotózásában szerzett gyakorlatban. Ennek most kezd beérni a gyümölcse. Egyre szebb képeket készítek, és ezt nem csak én vettem észre. Köszönöm a dicséreteket!


Lássuk, ma mikről csináltam képeket! Elsőként, a magyaros zöldséglevesről, amibe csipetkét is főztek. Mitől magyaros? Nyilván attól, hogy piros, de nem csak a színétől. Aprított sárgarépa, zöldborsó, más zöldségfélék, petrezselyem zöldje, és a már említett csipetke főtt az alaplébe. Megkóstoltam, finom. Megint jól kezdődik a hét. Igaz, nekem már jól kezdődött egyébként is, mert megkaptam az emailt, hogy ismét nyertem egy receptversenyen. Úgy látszik, mindennapossá kezd válni. Részben a szép fotóknak is köszönhetem!
A debreceni tokányról készített kép, nem most készült. Hetek óta már csak egyféle étel érkezik hozzánk, mert a Gergő által rendelt kaját, munkahelyére szállítják ki. Erre is van lehetőség. Tegnap írtam egy cikket egy nemzetközi hálózatról a Foodpandáról, mert szimpatikus az online rendelés. Sajnos, mi egyenlőre ebből kiesünk. Időnként pedig szívesen ennék egy finom sushit, mint azt tavasszal tettem. Előbb - utóbb hozzánk is elér ez a szolgáltatás, de én maradok a megszokott konyhámnál, mert nekem már évek óta nagyon bejön. A debreceni tokány egyébként csíkokra vágott husiból készül kolbászkarikákkal, jó szaftosan, tészta köreten tálalva.
Vettem az adást! Ma gondoltak rám a konyhán, ugyanis a főzelékkel nem együtt érkezett a kolbász. Így szebben tudom fényképezni. Az edényben, a szállítás során lötykölődik az étel, és mire ideér, maszatos lesz a kolbász. Így viszont ez nem történt meg, és sokkal szebb képet tudtam produkálni. Bele is kóstoltam a lencsefőzelékbe, és nem bántam meg, hogy ebből rendeltem. Nagyon finom, enyhén cukros, de savanykás, ecetes, mégis lágy íze van. A lencse is kellően megfőtt, tehát minden OK.
A Gyulakenyér KFT. által szállított péksütemény is kitűnő. Sokáig ez volt a kedvenc reggelim. Elég is volt 1 db. a sajtos rúdból, és kibírtam ebédig. Leveles tésztából készült reszelt sajttal a tetején. Akár én is meg tudnám csinálni, szinte pillanatok alatt, mert a fagyasztott leveles tészta is kitűnően alkalmas ennek a sütinek az elkészítésére.
Tegnap Párom felavatta a nyeremény kuglófformát. Körtés koszorút csinált benne. Néha a legegyszerűbb helyeken akadunk rá a legfinomabb dolgok kipróbált receptjeire. A körtés koszorú receptjét ugyanis a sütőpor zacskójának hátoldalán találta nejem. Oda biztosan, csak többször kipróbált, érthetően megfogalmazott recept kerülhet. Nagyon finom lett, de itt az újabb bizonyítéka annak, hogy néha elég nyitott szemmel járni a világban, és a lehető legegyszerűbb helyeken akadunk rá jó dolgokra. A receptet itt találod meg.
Remélem, nektek is szerencsés hetetek lesz, a kaján már  nem fog múlni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése