2013. október 4., péntek

2013.10.04. Tárkonyos szárnyas raguleves, szedertöltelékes gombóc, Hortobágyi palacsinta, körte.

Két napja készülök rá, és ma premier lesz. De haladjunk sorban!


A leves, ma tárkonyos, szárnyas raguleves. Úgy is írhattam volna, hogy "robbantott csirke" Sokaknak ismerős a kifejezés, ami a menzai ételek egyik rettegett kajája volt. Előre bocsájtom, hogy ez a mai leves, szinte semmiben nem hasonlít az iskolai menzán fogyasztott, több tíz évvel ezelőtti levesekhez. Sem ízében, sem állagában. Ebben a levesben, még  véletlenül sincsenek tollas húsdarabok, és a bontás sem azokkal a módszerekkel lett végrehajtva, mint anno. A kitálalt adagot be is burkoltam gyorsan, mert jól esett. Hús, és májdarabokkal találkoztam, csontosokkal, és csont nélküliekkel. Kellemesen pikáns,  friss sárgarépával, karalábéval, tésztával, kellő mennyiségű tárkonnyal, tejföllel habarva. Ezek a benyomásaim, amik összességében jók.
Nem áll módomban megkóstolni a szedertöltelékes gombócot, de még csak fotóm sincs róla. Illusztráció képpen, a szilvás gombócot választottam, amit hónapokkal ezelőtt fotóztam. Valószínű, hasonlóan néz ki ez az étel is, ami mások asztalára kerül ma. Jó étvágyat hozzá!
És akkor jöjjön, aminek jönnie kell. Régen elhatároztam, hogy létrehozok egy olyan oldalt blogomon, ahol nincs süketelés, "Csak a recept" található. Napokkal ezelőtt meg is csináltam, és már néhány recit fel is töltöttem rá. Köztük van a mai főétel is, amit nem véletlenül tettem az elsők közé. Így minden körítés nélkül megnézhetitek, én hogyan készítem a hortobágyi palacsintát. Mivel ez az oldalam is állandóan frissülni fog, hamarosan még több receptet találhattok rajta, és könnyebb lesz keresni. Semmi mellékes információ nem lesz, Csak a recept.
A mai ételt itt láthatjátok: Hortobágyi palacsinta, csirkepaprikásból.
Ételeink mellé fejenként egy körte érkezett. Mintha tudnák a konyhán, hogy a tegnap megérkezett nyeremény tortaformákat Párom fel akarja avatni, és körtés sütit választott. Lehet, hogy ezek a gyümölcsök is hozzákerülnek a készülő műhöz.
Természetesen, erről is be fogok számolni, de csak a kész művel. 
Addig viszont jó étvágyat, és kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése