2013. július 16., kedd

2013.07.16. Tejszínes zöldségleves, Dubarry csirkemell, rántott hal.


Újra itt vagyok. Tegnap, objektív okokból kicsit később került fel blogoldalamra a kaja, de a FB oldalamon időben szerepelt. Így alakult. Ma viszont remélem, semmi zavaró körülmény nem jön közbe, és mindkettőn, közel azonos időben lesz látható.
Kezdem is, még mielőtt valaki megzavarna. Tejszínes, zöldségleves érkezett. Nem a megszokott módon, mert most semmi hús alaplé, hanem a főtt vegyes zöldségek pikáns tejszínes ízt kaptak. Habarás nélkül. A tegnapi akciót megismételtem, és a kitálalt kisebb adagot, meg is kajáltam. Nem fog szokássá válni! Tegnap sem vittem túlzásba az evést. A reggeli leves után, kb. 3-kor jutott eszembe, hogy éhes vagyok, akkor megettem egy kisebb vödör salátát, majd este 2 vajas pirítóst, paradicsommal. Tudom, most sokan szörnyülködtök, de én valóban beérem ennyivel. Nyáron, mindig le is adok valamennyit. Most, hogy olcsók a zöldségfélék, számomra itt a Kánaán! Tartson soká! Már megkóstoltam, saját, idei paradicsomomat is, és remélem, hamarosan mindennapos lesz a szüret.
A főételek díszítésének is a kertből hoztam a parit. Sokkal szebbek a képek, ha van rajta valami elütő szín. Olyan, ami illeszkedik az egyensúlyba. Ezért tesznek vagy zöldet, vagy pirosat, de egy répa, vagy citrom szelet is növeli az étel képének szépségét. A leírtak, természetesen nem csak az itthoni, hanem az éttermi tálalásra is érvényesek. Kicsit többet süketelek a tálalásról és elsikkad a lényeg. 
Ma Dubarry csirkemell  jött az edényben. Erről nem is írok sokat, mert külön blogot szántam neki valamivel régebben, így egyszerűbb idehozni a linket. Ezt írtam, a Dubarry szeletről.
Másik főételünk rántott halfilé, petrezselymes rizzsel. Foglmam nincs, milyen halból készülhet, de biztos valamilyen tengeri, szálka nélküli alapanyagot választottak. Azt is megkockáztatom, hogy félkész termék volt az alap. A lényeg a végeredmény. Látványra nem rossz, de ma nem ez az enyém. Igaz, tegnap is, csak éppen megkóstoltam az ételt. 
Egy biztos, a konyhán, ma is mindent megtettek azért, hogy jól lakjunk. 
Remélem, ti sem jártatok rosszabbul!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése