2013. július 15., hétfő

2013.07.15. Csontleves, zöldborsófőzelék, hentes tokány.

Újra hétfő, és az ételek ismét érkeznek. Gondolkoztam rajta, hogy kiveszek egy hét szabit. Ha szóba kerül, az augusztusban lesz. Rám férne már egy kis virtuális pihenés is. Ez még a héten eldől, és sok múlik a jelenleg is folyamatban lévő történésekről. Igaz, hogy ezek is a kajáról szólnak, mint oly sok minden jelenlegi életemben. Magam választottam, és jól érzem magam így.




Lássuk, ma miről fogok írni. Elsőként a csontlevesről. Meg sem néztem az étlapot, hiszen akkora gyakorlatra tettem már szert, hogy ránézésre meg tudom állapítani mi érkezett. A leves kapcsán azonban rutinosan, kis adagot tálaltam. Az öncélú adagolás oka az volt, hogy ránézésre megkívántam. Csak úgy, reggeli helyett. Elég is volt az adag, jól laktam vele. Ha azt hiszitek, kiválogattam a tésztát, tévedtek! Egyszerűen, ennyi van benne. Nem is tudtam volna kevesebbet merni a kanálba, mert rögtön ennyi akadt bele. Jól esett. Kicsit mindig utána kell fűszereznem, de ez az én ízlésem. 
A főfogásnál kicsit megakadtam. Erre még nem emlékszem, hogy így érkezett volna a zöldborsó főzelék. Ezzel a feltéttel. Nem kóstoltam meg ugyan egyenlőre, de a főzelék tetején díszelgő korong, nagyon, sült párizsira hasonlít. Gyorsan megnéztem az étlapot, amin bélszínroló van írva. Hát, ez biztosan nem az. Semmi baj! Én speciel, jobban szeretem ezt. Anyósomat juttatja eszembe, aki nagyon szereti így készíteni a főzelékeket. Sült párizsival. Van, amikor ki is rántja. A főzeléket megkóstoltam, de le kell állítanom magam ilyenkor! Hogy nézne ki, ha felzabálnám kilenckor az ebédet. Különben is csak 1 kanálnyi mintát veszek mindenből ilyenkor, hogy véleményt tudjak mondani róla. Erről csak jót írhatok!
A másik főételről nem tudok véleményt mondani, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem kóstoltam meg. Nem az én ebédem lesz. Azt viszont látom, hogy ma hentes tokányt ebédel fiam. Biztos ízleni fog neki. Sokat csinálunk mi is itthon, hasonló jellegű ételeket, így hozok is egy linket a tokányokról. Ezek alapján akár el is készíthetitek. A bejegyzés címe: tokány pulykahúsból, de a tokányokról általában is írok a cikkemben. Ha ide kattintasz, már látod is!
Ráadásként ma is kaptunk valamit. Desszertként leveles tésztából készített süti érkezett. Erre most kivételesen nagyon kíváncsi lennék, hogy a pékségben, helyben készítik-e a leveles tésztát. Diákkoromban, nyáron, néhány hetet dolgoztam egy pékségben (kellett a pénz nyaralásra) és emlékszem rá, hogy már akkor, kész leveles tésztát használtunk. Vannak még titkok az életemben. A titkok viszont azért vannak, hogy feltárjuk azokat. Remélem, egyszer sikerül!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése