2013. április 30., kedd

2013.04.30. Köménymag leves, rántott csirkemáj.

Ma, pofonegyszerű a dolgom. Illetve az lenne, de mivel kedd van, frissít a gépem, és háromszor annyi időbe telik a legegyszerűbb munka is.



Röviden! Ma ismét, csak egyféle főételt rendeltünk. A másik étel, az almával borított borda lett volna, de a májat jobban szeretjük ezek szerint. Az pedig, hogy véleményt írjak olyan ételről, amit nem kóstoltam meg, nem lenne etikus. Akik rendeltek belőle, eldöntik, nekik ízlett-e.
A leves, a lehető legegyszerűbb, köménymag leves, levesgyönggyel. Egy kanállal belekóstoltam, de erről az ételről, nem tudok ódákat zengeni. Nem mintha nem lenne jó, de nincs értelme. Egyszerű, pirított köményes, rántott leves. Nincs mit ragozni. Én jobban szeretem pirított kenyérkockákkal, de mivel ma így érkezett, ezzel fogunk jól lakni. 
A főétel viszont, egész jól sikerült. Apró, csirkemáj darabok, rántva, zöldséges rizs körettel. Uborkasaláta is érkezett hozzá, de csak az egyik edényben. A másikban, a közismert, egyébként nagyon finom csalamádé volt, így ne lepődjön meg senki, ha vagy az egyiket, vagy a másikat kapja. A máj, kicsit keményebb a megszokottnál. Úgy látszik, itt érvényesült a szabály, hogy nem lehet sózni. Ennek ellenére, jól lakunk belőle. 
Mivel holnap ünnep, és úgy döntöttünk, hogy a héten már mi főzünk valamit, majd jelentkezek. Addig illően elköszönök mindenkitől. Tegnap hozta Párom a megrendelt csirkéket, és így abból biztosan készítünk valamit. Félretetettem három csirke mellének a bőrét, és biztosan csinálok vele valamit. A csirkenyak bőre is megmaradt, így most gondolkozok, mivel töltsem meg. Ötlet? 
Viszlát hétfőn!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése