2013. április 25., csütörtök

2013.04.25. Tavaszi zöldségleves, sült oldalas petrezselymes burgonya, uborkasaláta.

Rövid leszek! Ennek fő oka az, hogy mára csak egyféle kaját rendeltünk mindannyian. Biztos finom a másik főétel, ami körömpörkölt lenne, de mivel nem kóstolom meg, nem tudok véleményt mondani, így nem lenne korrekt azt méltatnom, vagy kritizálnom. Lehet viszont, hogy hétvégén, ebben a gyönyörű időben, bográcsban főzök egy kis körömpörit. Majd látjuk.



A háttérfotót tegnap készítettem. Az almavirágról virágport gyűjtő méhecske, szorgos munkájának eredménye hátsó lábán látható.


A tavasz jegyei, ma megérkeztek edényeinkben. Nem azért, mert a leves, tavaszi zöldséglevesként van aposztrofálva, hanem a tavasz bizonyítékát a végén ismertetem. A levesről csak annyit, hogy finom, tejszínes, többféle zöldséget tartalmazó, kiskagyló tésztával felfőzött, igen pikáns leveske. Répát, zöldborsót, de még kelbimbót is találtam benne. Gondolom, mind fagyasztott áru volt, de hamarosan, már friss zöldségekből készülhetnek étkeink. Itthon legalábbis biztosan.

A főfogás mára, mindhárom adag, sült oldalas, petrezselymes burgonyával, ami mellé uborkasalátát is tehetünk. A tavasz, bizonyítottan eljött! Hosszú ideig nélkülöztük a friss zöldségeket, ez viszont már az. Az uborka, bár melegházi, valami azért megkezdődött. Én, személy szerint, nagyon örülök neki, de így van vele családom többi tagja is. Áron fiam is imádja az ubisalit! Mivel kaptunk belőle bőven, nem lesz veszekedés!
Kevesebb szó esett a főételről, de az is nagyon finom. A sült oldalas egyben lett sütve, később adagokra vágva, finom fokhagymás, sós  laktató étel. A mellérendelt petrezselymes krumpli illik hozzá. Igaz, hogy ha itthon sütöm, a kisült zsírból kicsit csorgatok rá tálaláskor, de erre most nem volt lehetőség. A sült zsírra, napokig rá szoktunk járni, mert friss kenyérre kenve, lilahagymával, nincs kitűnőbb reggeli, vagy vacsora. Kis kitérő után, leszögezem! Ma is jól fogunk lakni. Remélem, mások is.   Akik ugyanonnan kapják ebédünket mint mi, biztosan. Tudom, hogy sokan figyelemmel kísérik beszámolóimat, és azt is, hogy sokan irigykednek, nem tudnak a távolság miatt erről a konyháról rendelni. Azt is tudom viszont, hogy nekik sokszor ötletet adok az aznapi, vagy másnapi menü elkészítéséhez. Ma is mindegyik ételt bátran ajánlom elkészítésre. 
Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése