2013. április 16., kedd

2013.04.16. gyümölcsleves, rántott tengeri halfilé, töltött csirkecomb.

Örömmel tölt el, hogy jó az idő, és a jósok is az mondják, ilyen marad. Kiderült, hogy nagyon sok ismerősöm kapja az ebédet ugyanonnan ahonnan mi. Bár azt mondták, hogy kicsit elfogult vagyok a kajákkal kapcsolatban, abban megegyeztünk, az ár-érték arány kitűnő. Ezért a pénzért, kitűnő ételeket kapunk. Azt viszont nem hitték el, hogy a képeket nem az étteremben készítem, hanem itthon fotózok. Jól esett a dicséret! Mert dicséret, hogy éttermi szinten tudom tálalni a mindennapi kajákat. Az is bebizonyosodott, hogy rendkívül sokan olvassátok a hozzáfűzött kommentárokat. Igyekszem továbbra is objektív maradni! Egy biztos! Nekem, és családomnak, ízlenek az ételek.


A mai levesünk, gyümölcsleves. Vegyesen, biztosan befőttekből. Még nincs itt az ideje a friss gyümölcsöknek. Hamarosan eljön az idő, amikor már ételhordóinkban is megjelennek az idényjellegű zöldségek, gyümölcsök. A leves kapcsán eszembe jutott Nagyanyám, aki télen, a padláson tartott, aszalt gyümölcsökből készítette a levest. Aszalt gyümölcs, pedig volt bőven. télen, de kora tavasszal is csinált belőle levest, kompótot. 
Az, hogy nem vagyok elfogult, annak a legékesebb bizonyítéka a tányéron látható. Csak összehajtva fért az edénybe, és a legnagyobb gondot a sérülésmentes tálalás okozta. Sikerült! Ekkora szelet rántott halat, még nem láttam. Ráfoghatnám, hogy cápaszelet, de tudom, valamilyen gyorsfagyasztott tengeri halból készítették. Örülni fog Gergő!
A másik főkaja, a töltött csirkecomb, hagymás tört burgonyával. Ehhez jár csalamádé is, de a mennyiség elegendő arra, hogy a hal mellé is jusson. Ahhoz volt tartármártás, de nálunk ez így megy. Nem muszáj, hogy járjon, ha jut. Bevallom, a csirkecomb felkeltette kíváncsiságomat. Elsősorban a töltelék miatt. Igen. A múltkor is kicsit panaszkodtam a töltelékre, és most sem vagyok tökéletesen megelégedve. Fűszertelennek tartottam akkor is, és most is. Ezen lenne mit javítani. Sebaj! Egyébként finom az egész, mert kitűnő pácolt csibecombba töltötték bőr alá, ahogyan szokás. Azt is megkockáztatom, hogy az olcsó csirkecombot választották, amit farrésszel együtt lehet kapni. A lefejtett csontos részből ugyanis, kitűnő hús alaplevet lehet készíteni, ami a következő levesünk alapja lehet. 
Már írtam róla, hogy kitűnő kezdeményezésnek tartom az Áru-Házhoz oldal megjelenését. Több vendéglő házhoz szállítható menüje jelenik mer az oldalon, és ma időben történt. Eddig az volt a kifogásom, hogy túl későn, a rendelési határidő lejárta előtt kevéssel jelennek meg a választható égtelek. Ma időben történt! Remélem a tendencia folytatódik! 
Mindenkinek jó étvágyat az ebédhez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése