Ma úgy ébredtem, hogy megint hiperaktív vagyok. Bár a rossz időjárás nem jogosított fel erre, de nagy tervekkel, és óriási elánnal vágtam a napnak. Már firkáltam egy blogot, a medvehagymás, újhagymás, snidlinges tepertős pogácsáról, kiegészítem, a fotózással kapcsolatos tanácsaimról szóló sorozatomat, és hát itt van a mai ebéd, amit gyorsan, frissen leképítettem. Nem húzom az időt, lássuk mit kaptunk. Bocs! Még egy kis kitérő. Tegnap csináltam néhány fotót, a közelben rügyeit bontogató tulipánfáról, és az alatta nyíló virágokról, és eszembe jutott a múlt heti sushi fotókról, a Japán ünnep, a cseresznyevirágzás. A mai montázsfotóm háttere így cseresznyevirágos lett. Nekem tetszik.
Szép, cseresznyevirágos hátteret kaptak mai ételeink. |
Vegyes gyümölcsleves. |
Rakott krumpli, csőben sütve. |
Tepsis sertéssült, rizi-bizivel. |
Érkezett még mindkét főétel mellé, kevés savanyúság is. Érdekes, hogy erre is figyelnek. A rakott krumpli mellé csemege uborkát kaptunk, a tepsis hús mellé, csalamádé érkezett. A tálalásnál viszont szabadon választottam a lehetőségek közül, így a sült hús mellé a csemege ubiból tettem. Kizárólag a látvány kedvéért.
Most pedig, a menzás sorozatot bezárom a hétre. Holnap saját konyhánkban, saját élvezet. Három napos ünnep, hosszú kulináris élvezet. Még a sódarmustrára is kilátogatok. Viszem magammal, jól bejáratott fotóapparátomat is, így képekkel is jelentkezek.
Addig is, Kellemes Ünnepet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése