2013. március 14., csütörtök

2013.03.14. Vegyes gyümölcsleves, rakott krumpli, tepsis sertésszelet, savanyúság.


Ma úgy ébredtem, hogy megint hiperaktív vagyok. Bár a rossz időjárás nem jogosított fel erre, de nagy tervekkel, és óriási elánnal vágtam a napnak. Már firkáltam egy blogot, a medvehagymás, újhagymás, snidlinges tepertős pogácsáról, kiegészítem, a fotózással kapcsolatos tanácsaimról szóló sorozatomat, és hát itt van a mai ebéd, amit gyorsan, frissen leképítettem. Nem húzom az időt, lássuk mit kaptunk. Bocs! Még egy kis kitérő. Tegnap csináltam néhány fotót, a közelben rügyeit bontogató tulipánfáról, és az alatta nyíló virágokról, és eszembe jutott a múlt heti sushi fotókról, a Japán ünnep, a cseresznyevirágzás. A mai montázsfotóm háttere így cseresznyevirágos lett. Nekem tetszik.



Szép, cseresznyevirágos hátteret kaptak mai ételeink.



Vegyes gyümölcsleves.
A kis kitérő után, jöjjenek az étkek. A leves, vegyes gyümölcsleves. Mint ilyenkor télen megszoktuk, befőttből. Meggy bőségesen van benne, de találtam szilva darabokat is. Nem vetettem tüzetes ellenőrzés alá, és vegyelemzést sem végeztem, csupán egy falattal kaptam be belőle, kizárólag kíváncsiságból. Jó lett. Délben, behatóbb vizsgálatnak vetem alá.

Rakott krumpli, csőben sütve.
Főétel, ma kétféle lett rendelve. A rakott krumpliból több. Olyan, mint azt bárki csinálná, de van egy kis különbség. A kolbász, nem a megszokott házi kolbász, hanem valamilyen szalámi. Szemmel láthatóan, géppel, vékonyra szeletelve. Nem ront a kaja élvezeti értékén, csupán, mellékesen jegyeztem meg. Nemsokára húsvét, és az ilyenkor megszokott rakott krumplit mi is megcsináljuk itthon. Anyósom a drága, ilyenkor mindhárom lánya családjának előre megfőzi üsteben a sonkát, a tojást, és ugyanabban a lében a kolbászt is. Így minden megkapja kicsit, a másik finomság ízét is. Isteni! Ilyenkor szokott kevés rakott krumpli is készülni. Azért kevés, mert nem sok marad. Ezeket a finomságokat, külön-külön maradéktalanul képesek vagyunk elpusztítani. Nincs finnyásság! Ezek mindenkinek kedvencei.

Tepsis sertéssült, rizi-bizivel.
A másik főkaja is finomra sikeredett. Tepsis sertéssült, rizi-bizivel. Kevés paprikás szaft is került a husira. Valóban kevés! Szívesen fogadtuk volna többel. A hús sem szaftos, a rizs is száraz, jobb lett volna valamivel több mártással. Bátram meg merem fogalmazni a kritikát is, mert tudom, hogy örülnek neki. Elvárják a konyhán a visszajelzéseket, mert nekik is az az érdekük, hogy jobbak legyenek az ételek. Ritkán kell viszont bármilyen negatívumot említeni. A mai is, csak ártatlan megjegyzés. 
Érkezett még mindkét főétel mellé, kevés savanyúság is. Érdekes, hogy erre is figyelnek. A rakott krumpli mellé csemege uborkát kaptunk, a tepsis hús mellé, csalamádé érkezett. A tálalásnál viszont szabadon választottam a lehetőségek közül, így a sült hús mellé a csemege ubiból tettem. Kizárólag a látvány kedvéért. 


Most pedig, a menzás sorozatot bezárom a hétre. Holnap saját konyhánkban, saját élvezet. Három napos ünnep, hosszú kulináris élvezet. Még a sódarmustrára is kilátogatok. Viszem magammal, jól bejáratott fotóapparátomat is, így képekkel is jelentkezek. 

Addig is, Kellemes Ünnepet!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése