2013. február 20., szerda

2013.02.20. Karfiol leves, fehérbab főzelék sült tarja, sült sertéshús mexikói rizs, puncs szelet.


Megint finom ételek érkeztek. Jelentősen meggyűlt viszont a bajom, a közzététellel. Videót konvertálok, miközben nagyon lelassult a gépem. Legközelebbi beruházás egy új gép lesz! Majd, ha lesz rá keret. Szóval, dolgozik, és sztereóban, fotókat vágunk, szerkesztünk, és osztjuk meg, hogy megnézhessétek, mit is eszünk. Nem akarok dicsekedni, de mégis megteszem. Nagyon sokan látjátok azokat a firkálmányokat, amelyeket napi kajáink mellé fűzök. Állítólag egész jól. A statisztika nem hazudik. Blogoldalamon, követni tudom a nézettséget, és a közönség megoszlását is. Nem hiszitek el, de legtöbben Magyarország mellett, az Egyesült Államokban követik bejegyzéseimet. Olvassák még 12 országban, köztük tegnap, Brazíliából is volt egy olvasóm. Köszönöm! Igyekszem meghálálni a bizalmat! Ezentúl is részletes, stílusomhoz illő beszámolót fogtok kapni! Így a mai ételekről is:


A ma érkezett ételeink. Finomak, látványosak.

Karfiol leves, tejfölös habarással.
A leves karfiolból készült. Nem úgy, ahogy vártam. Ezért is nem mertem előre megírni a beszámolót. Úgy gondoltam, hogy simán, hús alaplébe főtt karfiolrózsákat kapunk, kevés levestésztával, zöldségekkel. Így is lehet készíteni, de ma nem ezt kaptuk. Helyette habarással készített leveskét, ami egész jól sikerült. Ezt egyszerűen el lehet készíteni, mert forrásban lévő sós, fűszeres vízbe, valószínű fagyasztott karfiol került. Azért  nem biztos a fagyott áru, mert ilyenkor lehet kapni karfiolt, ami elég hosszan tárolható. Az viszont nem fő gyorsan szét, kicsit ropogósabb marad, így maradok első véleményem mellett, miszerint mirelit karfiol az alap. A főtt lé, utólag tejfölös habarással sűríthető. Van aki rántja, de ebben az esetben az állag inkább a habarásra jellemző. Színe is van a levesnek az őrölt pirospaprikától, valamint zöld fűszereket is tartalmaz.

Fehérbab főzelék, sült tarja.
Kétféle főfogás érkezett. A hét végén rengeteg babot ettünk. Csilis (speckó, saját recept szerinti) változatban, tegnap babsalátát készítettem, rögtön kétfélét. Ha azt hiszitek, meg tudom unni, tévedtek! A babot, semmilyen formában sem. Ne hasonlítsatok Bud Spencerhez! Ő a filmekben hagymás babot kajált. Tudom, hogy szereti a babot, de nem csak azt evett egész életében. Mindenevő a csávó! Olyan mint én. A mai babfőzelék viszont, nem csak az én kedvencem, hanem az egész családé. A legapróbb hazai fehér babból csinálták, így a látvány szempontjából lényeges, hogy nem paprikás rántással készül. Színben, és ízben is illik hozzá a roston sütött tarja, ami kitűnő feltétnek bizonyul. Ezt a főzeléket is el tudom képzelni mással, példának okáért tükörtojással, sült kolbásszal, virslivel, pörkölttel. Nagyon sokoldalú főzelék. A bab, egyébként is sokoldalú alapanyag. Én is 3 elkészítési módját alkalmaztam hét végén, de van még egy adag, az újabb ételhez. Fő a változatosság! Na meg a bab!

Sertés sült, mexikói rizzsel.
Nem túl bonyolult, de nagyon finom étel a második főfogás is. A rizses körettel nem foglalkozom, bár azt sokszor nehezebb finomra főzni, mint a ma érkezett sültet. Az étlapon szerepelt ugyan fűszeres szósz, de az nem érkezett. Érkezett viszont a sertéssült. Finoman fűszerezve, oldalasból, vagy nyúljából készítve, egyben sütve, később szeletelve. Nem is volt szükség a szószra, mert azt szárazabb, sült, vagy főtt husikhoz szokás adni. Ez viszont szemmel láthatóan nem száraz hús. Gergő viszont szereti. Ez ugyanis az Ő rendelése.

Puncs szelet. Finom, színes süti.
Mindannyian kaptunk egy-egy szelet sütit is. Ez ma a puncs szelet, ami rossz nyelvek szerint a sütöde maradékából készül. Nem vagyok ellene az újrahasznosításnak. Sőt kifejezett híve vagyok. Ha pedig ezt lehet hasznosítani a maradékból, akkor az nagyon becsülendő. Ez biztos nem a recycled megoldás, hanem tudatos sütés eredménye. Ez is el fog fogyni az utolsó morzsáig. Mint ahogy azok a maradék sütik, ételek, amik fiam szülinapjára készültek. Igaz, hogy ott maradt egy "morzsapartira" való mennyiség is. A mai ételekből is maradhat, de soha nem kerül szemétbe. Az elemésztést a család maradéktalanul elvégzi. Egészségünkre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése