2013. február 11., hétfő

2013.02.11. Köménymag leves, krumplifőzelék sült virslivel, pulykatokány orsótésztával, linzer.



Ezekből választhatunk ma.

Baj van a fényképésszel! Alig tudtam bele lelket verni. Hiába mondtam, hogy fel kell kelni, mert itt vannak a kaják. Nagyon nehezen szedte össze magát. Fejfájásra, izület fájdalmakra, frontra hivatkozott. Egy ideig vitatkoztam magammal, de a végén sikerült álláspontomat érvényesíteni. A cél lebegett szemem előtt. Ki fog beszámolni, a mai kajákról? Amikor várják. Még Kaliforniában is. 
Van, aki sorozatomból ismeri a ritkán látott, kóstolt hazai ízeket. Tudom, mert megbeszéltük már párszor. Végül, csak hatottak rám az érvek, és csináltam, néhány fotót. Remélem, a gyógyszerek rövid idő alatt hatnak, és teljes értékű ember leszek. Gyors, 2-3 kép az ételekről, utómunka, javítás, montázs készítés, és már láthatjátok is. Csak ez a billentyű csapkodás ne esne olyan nehezen! Több hibát csinálok, mint bármikor. Még szerencse, hogy lehet javítani!


Köménymag leves, levesgyönggyel.
Nézzük, mik kerülnek ma tányérjainkba. A leves, köménymag pirításának eredményeként született. Könnyű kis étek, a hétvégi lakoma után. Itthon csirkeszárny volt kétféle képpen, és kacsanyak leves. A fiúk kihasználták a Böllérnap VIP vendégszeretetét, mert hangosítottak, Gergő táncolt, és két zenekarral is fellépett. Ők jól laktak kolbásszal, hurkával. Azért itthon nekiestek a csibikének is. Alig maradt valami. 

Krumplifőzelék, sült virslivel.
A köménymag levessel, magában nem lehetne jóllakni, de nem is ez a cél. Ma, csak előételként szolgál. Nem pirított kenyérkockákkal érkezett, mint ahogy az étlapon volt, hanem levesgyönggyel. Ugyanazt a szerepet tölti be mindkét levesfeltét.
Egyik főfogás, ma a krumplifőzelék, sült virslivel. Kicsit belekóstoltam. Finom, kellően pikáns, ecetes, jó ízű. Paprikás rántással készült. Pont sikerült kanalammal kiválasztani az étel egészéből, az a csomót, amiben nem főtt szét a rántás. Peches vagyok. 


Pulykatokány, orsótésztával.
Elkezdtem kutatni további csomók után, de szerencsére többet nem találtam. Igaz, hogy nem végeztem mélytengeri fúrást ez ügyben, de a felületi kutatás kielégítő eredményt hozott.
Másik főkajánk a majorannás, pulykatokány nevet kapta. Ezt Gergő rendelte, tehát nem kóstoltam meg, csak egy falatot. Ez is finomra sikeredett. Jó sűrű szaftja van, ami kellően megtapad, az orsótésztán. Ezért jó együtt tálalni őket. Biztos, megint jól fogunk lakni. 


Linzer.
Nekem nem lesz nehéz, mert az étvágyam sem az igazi. Lehet, hogy veszem a kalapom, és kúrálom egy kicsit magam. A desszertként kapott linzert, pedig biztos nem eszem meg. Nem esek kétségbe. Van, aki jól lakik ezzel is.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése