2016. szeptember 26., hétfő

2016.09.26. Köménymagleves, lecsós aprópecsenye, karalábéfőzelék.

Egész hétvégén kihasználtam a körülmények adta lehetőségeket, és amikor csak tehettem, pihentem. Jól esett! Sokkal jobban, mint ezelőtt egy héttel itt szenvedni a monitor előtt, miközben lepörgött előttem életem minden fontosabb eseménye. Nem volt egy csúcs érzés! De gyorsan elmúlt szerencsére! Nem csak a kedvem lett jobb egyébként, hanem az étvágyam is. Mielőtt viszont bárki aggódni kezdene, meg kell nyugtatnom minden gondomat viselő kedves barátot, hogy eszem ágában sincs több kilót magamra szedni, és súlycsoportot változtatni az olimpián! 
Ma látva a megszokott napi menüt, erre amúgy sincs különösebb esélyem.


A hétfői menük megszokott elemétől, a köménymaglevestől egyébként is nehéz lenne elhízni. Ma ugyanis ezzel indulhat a napom. Már többször utánanéztem, épp ezért most nincs szükségem rá, de a köménymagleves, kizárólag a hét első munkanapján szerepelt eddig mindig, a menüsorban. Nyilvánvalóan számon tartják azt is a  menü tervezésekor, hogy hétvégén nem csak pihen az ember, hanem többnyire jól is lakik. Így tettem én, és rajtam kívül nagyon sokan mások is. Persze volt olyan, aki csupán sétált egyet hétvégén, valamilyen nemes cél érdekében. Magam is ismerek ilyet.

A főételek egyikét minden bizonnyal meg fogom kóstolni ma, hiszen ráadásul szeretem is a lecsós apró pecsenyét, mint általában minden lecsós ételt. Nem fogom azért túlzásba vinni a kajálást, mert még van egy nagy adag paradicsomsaláta a hűtőben, a saját termelésű gyümölcsökből, és nekem annyi is bőségesen elegendő a jóllakásomhoz. Nem vagyok egyébként sem nagy étkű, de ilyenkor paradicsomszezonban, enyém a világ, oda, s vissza.

És akkor most elárulok egy nagy titkot! A fényképen szereplő étel ugyanis kamu, tehát sohasem létezett ebben a formában. Nem rajong ugyanis senki családunkban a karalábéfőzelékért, így párom, aki megrendelte az ebédet a múlt kedden, nem is kért karalábéfőzeléket. Utánanéztem! Bár óriási archívumom van, a különféle ételek saját készítésű fotóiból, (mintegy 20000) ebben a párosításban, még soha nem fényképeztem a karalábéfőzeléket, tehát bélszín rolóval, mint feltéttel. Tehát csináltam egy képet, mert képes vagyok rá. Ma sem lesz tehát frissen készített fotó, erről a mások számára minden bizonnyal isteni kajáról, de a világ, már csak ilyen. Kerek, ha nem tudnátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése