2016. augusztus 29., hétfő

2016.08.29. Tojásleves, borsos tokány, meggymártás főtt serteésszelettel.

Jó reggelt Kedves Mindenki!
Nagyon úgy tűnik, enyhén leamortizáltam a kukkolóimat az eltelt időszakban, mert munkám a számítógép elé szegezett. Így engedelmetekkel, kímélő üzemmódba helyezem magam pár napra, míg nem veszek észre jelentős javulást állapotomban. 
Addig csak ismertető jelleggel, a tőlem megszokottól lényegesen tömörebben szólok a napi menüről.
Ma ismételten a megszokott hétfői menü összeállítás érkezett, elvégre hétfő is van.


A hétfői ételek közt minden eseten valamilyen egyszerűbb levest, a tokányfélék népes csoportjának valamelyik illusztris tagját, és valamilyen könnyen fogyasztható főzeléket, esetleg szósz találhatunk, ráadásként pedig valami egyszerűbb desszertet, ami az ételek sorát koronázza. Ma sem csalatkozhatunk, hiszen a tojáslevesnél kevés egyszerűbbet találhatunk. Van sima mezei tojásleves receptem is, de inkább egyik felturbózott változatának a receptjével jelentkezek most. Ez pedig a rosztyókaleves, ami szintén nagyon finom, mert tele van minden égi földi jóval. 

A főételek is jellegzetesen hétfőiek. Ezek mindegyike, szintén erre a napra jellemző.  Például, a tokányfélék talán legnépszerűbb tagja, a borsos tokány, ami kezdők számára szolgáló oldalam legnépszerűbb cikke. 

Újabb blogoldalam, szintén új népszerű recepttel következik a sorban ezúttal a másik választható hétfői főétel ismertetésével. Ez pedig a meggymártás a mai napon. 





Mint könnyen leszűrhető az iménti írásokból, az elmúlt években igen termékeny voltam, hiszen jóval több, mint 1000 receptet hagytam az utókorra. Elégedett ember vagyok tehát. Mindezt jókedvemből tettem, mindennapos életem egyéb feladatai mellett. Ameddig csak képes vagyok rá, így lesz továbbra is, még ha időnként a korábban ismertetett ok miatt néhány napig jóval szűkszavúbban teszem, mint annak előtte. Köszönöm megértéseteket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése