2016. július 1., péntek

2016.07.01. Betyárleves, tejbegríz, rakott bolognai spagetti.

Apróság, de azt hittem, rosszul látok! Nem hattal kezdődnek a hónapok mától, hanem héttel. Mindig gondot okozott, amikor hóváltás volt régebben, mert legtöbbször elvétettem a dátumot. Számomra persze ez nem akkora gond, mert a nyár a legkedvesebb évszakom, és egyébként is van mit ünnepelnem júliusban, majd a hó derekán. Meg is fogom tenni, persze csak igen szerényen.
Most viszont koncentráljunk a betevőre! 


Péntek is van ma  a naptár szerint, ami azt jelenti, hogy a leves igen tápláló. Ma betyárlevest főztek a szakácsok. Finom ez az étel, és tápláló. Akár önmagában is megállja a helyét. Jó két éve, saját receptúrám alapján készítette el ezt a levest nagyobb társaságban, egy alkalmi ismerősöm, valahol a Balaton mellett egy főzőversenyen, és állítólag olyannyira sikeres volt a főztjük, hogy megnyerték vele a versenyt. Személyesen nem győződhettem meg róla, mert nem voltam velük, de hiszek a krónikásnak. A receptem, egyébként a következő.   A levest egyébként nem én találtam ki, hanem a gyulai Sörpince étteremben készítették így éveken keresztül, én csak emlékeim után főztem meg a sajátomat. Igen jól sikerült

A tejbepapiról nem kaptok receptet. Gondolom, nincs is semmi szükség rá. Most sem rendeltünk belőle, mint ahogy úgy emlékszem, egy alkalmat kivéve, még sohasem. Számomra, valamiért feledhető ez az étel. Fotóm is csak azért van róla, mert becsületből elkészítettem egyszer a sajátomat, és lefényképeztem akkor. Ezt a képet használom azóta is, ha felkerül az étlapra a tejbegríz. Szerencsére igen ritkán. Annak viszont, aki rajong érte, jó étvágyat kívánok hozzá!

Mivel van más választási lehetőség is, ma az egész család a rakott bolognai spagettit részesítette előnyben. Áron fiam nagy kedvence a bolognai, így minden bizonnyal meglepem saját adagommal, ha majd hazajön este a munkából. Ma is 12 órát dolgozik, mint amióta munkába állt, minden egyes alkalommal. Jól fog esni neki minden bizonnyal, az általa tegnap este készített franciasalátával együtt. Mára összeértek az ízek a hűtőben. Sokoldalú a gyerek szerencsére. De csak dolgozik, és alszik, néha persze szórakozik. Mint én egykor. Egyébként, ezért is kellene akkora látványos harcot csinálni, mint a vasárnapi boltzárért kedves képviselő urak! Ez persze csak az én saját véleményem. De nincs elég munkaerő az egészségügyben, a képviselők pedig bolondok lennének otthagyni a biztos jólétet, holmi ágytálazásért. Elnézést kérek a paradox hasonlatért, amúgy jó étvágyat! Kellemes hétvégét! Ma egyébként megszűnik minden ügyintézés, de még a patikák is zárva lesznek. Így készüljön tehát mindenki. Jó ha tudjátok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése