2013. április 11., csütörtök

2013.04.11. Korhely leves, göngyölt sertéskaraj.

Ma látszólag könnyű dolgom van, de egyben nehéz is. 
Könnyű azért, mert csak egyféle főételt rendeltünk, nehéz azért, mert szerettem volna közzé tenni a másik rendelhető ételt is, de most fél tíz van, és eddig nem tudtam kinyomozni a nevét.


Ma azt hittem, péntek van. Akkor szoktunk ilyen tartalmas, gazdag leveseket kapni. Én korhely leveshez tudom hasonlítani legjobban, ma érkezett levesünket. Lehet, hogy az étlapon, más néven szerepel, de  a hasonlóság kísérteties. Minden van benne, ami az általam készített, korhely levesbe kerülne. Savanyú káposzta, kolbászdarabok, és tejfölös habarás. A mintavétel hosszabbra sikerült. Megreggeliztem belőle. Igen finom lett. Kevés csilit még őröltem a tetejére, de ez egyéni ízlés kérdése. Illett hozzá, az enyhén csípős íz.
A főétel, ma mindhárom adag, töltött sertés husi. Nem is töltött, hanem göngyölt. Remélem nem rontottam el a megnevezést! Figyelem! Önfényezés következik! Tegnap megkaptam, a receptjeimmel nyert jutalmamat. Bár rengeteg jó minőségű késsel rendelkezek, kipróbáltam a nyeremény készlet legkisebb kését, elég éles-e. Azzal vágtam fel a husit. Májas, kenyeres, tojásos fűszerezésű töltelék van benne, és igen finomra sikeredett. A montázson szereplő Angol cocker spániel úr is megjelent a tálalásnál.

Nyereményeim. Csupa hasznos
dolog.
Ritkán szokott zavarni, és most is óvatos kíváncsisággal szagolt bele a levegőbe. Tetszett neki az illat. Tegnap délután óta, egyébként is hihetetlen fűszerillat terjeng nálunk. Már írtam a nyereményemről. 26 csomag fűszert is kaptam, melyek közül, az ánizs, átható, kellemesen pikáns illata kiemelkedik. Ez az illatkavalkád, biztos napokig jelen lesz nappalinkban. Nyeremény légfrissítő! Már gondolkodom, milyen ételek készülnek a fűszerekkel, és több inspiráció született. Főételekhez, levesekhez, grillekhez, és sütikhez való csomagokat is kaptunk. 

Ígérem mindenről időben be fogok számolni! Van olyan köztük, amiből több évre elegendő mennyiség érkezett. 
Munkára fel, Nektek pedig jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése