2016. augusztus 2., kedd

2016.08.02. Karfiolleves, borított borda, zúzapörkölt.

A héten minden nap található valami olyan étel, ami akár még kedvencként is számba jöhet. Nem mindegyik kajáért "veszek meg" természetesen, de mind elfogadható számomra. Ez így van egyébként, a hét többi napján is. 
A hét más meglepetéseket is tartogatott már eddig számomra, melyekből kezd kicsit elegem lenni. Rögtön reggel karbantartással kellett kezdenem. Ügyelek minden gyanús dologra, mégis megtámadta valami kór a gépem, annak ellenére, hogy az egyik leghíresebb vírusirtó program fut rajta. Ez vett el tehát a mai reggelemből közel 1 órát. De megcsináltam. Hiába óvatos nagyon az ember, mindenkit érhetnek bosszúságok!


Az időjárás legalább megkönyörült rajtam, lehűlt kicsit a levegő. Jobban fog esni az ebéd is, mert a nagy melegben, még étvágyam sincs nagyon. 

Van amire így sem nagyon lesz gusztusom, mert egyszerűen nem vagyok éhes. Pedig valamit enni kellene!


Ma a lehetőségek közt lenne a karfiolleves, de ezt éppen nem kedvelem annyira. A karfiolt pedig egyszerűen imádom! A maga természet adta formájában leginkább. Levesként már kevésbé, legalábbis úgy ahogyan a mai levest kaptuk, úgy nem nagyon. Ha én csináltam levest magamnak, akkor előtte megpirítottam a karfiolt, ezzel kívánva megőrizni a semmihez nem hasonlítható textúráját. Magát a roppanós mivoltát, amiért imádom. 


A borított borda az már más. Először is, ez egy ízig-vérig húsétel, és ez nem ropogós. Miért is lenne? Ez azért "borított" mert van egy finom töltelék nem a húsban, hanem kívülről, a húson. Ahelyett, hogy elkezdeném elmagyarázni miről is van szó, az erről az ételről írott receptemből minden kideríthető. Fáradozásunk eredményeként tehát igen finom ételt kaphatunk, így érdemes érte dolgozni.


A legfinomabb számomra, mégis a zúzapörkölt ma. Ezt az egész családom imádja. Igen alkalmas paprikás, vagy pörkölt készítésére, ugyanis nagyon nehéz elrontani. A zúza az olyan alapanyag, amit odakozmáltatni szinte már művészet, nagyjából lehetetlen. Legutóbbi zúzapörinket nem csirke, hanem pulykazúzából készítettük, a lehető legegyszerűbb módon, ami egyben tán a leggyorsabb is. Idő van rá, mert a zúzát lehetetlen szétfőzni, tehát garantált a finom étel.  
Jó étvágyat hozzájuk, bármelyikre is esik a választás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése